Çarşamba, Aralık 07, 2016

GLÜTENSİZ UNLU KEDİ DİLİ

Glutensiz un, glutensiz tarifler, kedi dili, kedi dili bisküvi, tarifi, glutensiz
Aslında daha evvel "glütensiz" kedi dilinin tarifini vermiştim. Yine glütensiz unla yaptığım tiramisu tarifinde hem kedi dilinin tarifini hem de tiramisunun tarifini vermiştim. Bugün şöyle biraz geçmişe doğru seyahat edip eski tariflerimi gözden geçirince gözüme çarptı. Ayrı olarak tekrar vermek istedim. Bu tarif normal kedi dili bisküvisinin de  tarifi oluyor. İster glütensiz unla yapın isterseniz normal unla yapın. Çok lezzetliler. Yine de müsait bir zamanımda normal unla kedi dili yapıp, sonrasında da güzel bir tarifte kullanmayı düşünüyorum. 

GLÜTENSİZ UNLU KEDİ DİLİ BİSKÜVİ TARİFİ:

30-35 adet
Malzemeler:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 yumurta beyazı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 tepeleme yemek kaşığı Sinangil glütensiz un
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
glutensiz, kedi dili, glutensiz un, tarifi

Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısını beyazından ayırın. Beyazlarına, 3 yemek kaşığı şeker ekleyin ve mikserle kabarık katı beyaz bir köpük olana kadar çırpın. Başka bir kapta ayırdığımız yumurta sarılarını 2 yemek kaşığı şekerle çırpın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. Sonra beyaz köpüğü yavaşça bu yoğun karışıma yedirin. Hamur yoğun yapışkan bir hamur olacak. Akışkan ama cıvık olmayan bir kıvamı olmalı. Eğer cıvık olursa çok az un ekleyebilirsiniz.
Glutensiz, kedi dili, glutensiz tarifler
Hazırladığınız hamuru krema sıkma aparatına doldurun yada buzdolabı saklama poşetinin ucuna keserek onun içini doldurup yağlı kağıt yerleştirdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak 6-7 cm uzunluğunda hamurlar halinde sıkın. 
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika (en fazla 10 dakika) pişirin. Sürenin sonunda bisküvileri fırında tutmayın. Hemen alarak dışarıda soğumasını bekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder