Cumartesi, Ocak 28, 2017

Ekler Pasta Tarifi

Ekler pasta, Ekler, Pasta, Kremalı, Çikolata, Tatlı, Kedi dili, Tarifi, Şu Hamuru, Kişniş Otu

Geçenlerde paylaştığım Profiterol tarifini biliyorsunuz. İşte bu tarif aynı hamurdan ve kremadan yaptığım Ekler pasta tarifi. Aynı malzemeleri kullandım çünkü ikisinde de ortak malzeme kullanılıyor. Yani Şu hamuru ve iç dolgusu için pasta kreması ve üzerine çikolatalı sos.

Ekler Pasta Tarifi :

35-40 adet

Şu Hamuru için:


  • 250 ml su 
  • 4 orta boy yumurta 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1/2 çay kaşığı tuz 
  • 110 gram tereyağı 
  • 1 + 1/4 su bardağı un (175 gram)

Pasta Kreması İçin:

  • 500 ml süt 
  • 1/2 su bardağı toz şeker 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 3 yumurtanın sarısı 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu İçin:

  • 160 gram bitter ve sütlü çikolata 
  • 100 ml krema

Şu hamurunun hazırlanışı:

Su, yağ, tuz ve toz şekeri bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca unu katın. Hızlıca karıştırarak birbirine yedirin. Ocaktan alın. Hafif ılıyınca yumurtaları teker teker kırın. Her kattığınız yumurta da mikserle çırparak hamura yedirin. Sonra diğerini kırın. Akışkan olmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Ekler pasta tarifi, pasta tarifleri, ekler, tatlı, kişniş, kisnis, çay, ikram, şu hamuru,
Hamuru sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili tepsiye işaret parmağınız uzunluğunda hamurlar sıkın. Sivri kısımlar oluştuysa ıslak parmağınızla düzeltin.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika daha sonrasında ısıyı 150 dereceye düşürerek 15 dakika pişirin. Fırının kapağını biraz aralık bırakarak soğumasını sağlayın

Kremanın Hazırlanışı:

Tereyağı hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyun. Pütürsüz olana kadar karıştırın. Fokurdamaya başlayınca 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp tereyağını katın. Ilıyıncaya kadar karıştırarak soğutun.

Sosun Hazırlanışı:

Kremayı ısıtın. Parçaladığınız çikolatayı içine ekleyerek eritin. Kaynatmadan ocaktan alın.
Ekler pasta tarifi, pasta tarifleri, ekler, tatlı, kişniş, kisnis, çay, ikram, şu hamuru,

Eklerin Hazırlanışı

Hazırladığınız hamurları enlemesine 2 ye bölerek orta kısmını aralayın. 
Kremayı sıkma torbasına doldurup, hamurların içine doldurun. Üst kısımlarını çikolata sosuna batırın. Servis tabağına alın.
Üzerlerine  Hindistan cevizi, fındık veya Antep fıstığı serpin.
NOT: Videosunu çektim. Şu anda hazırlık aşamasında. En kısa zamanda Blogumda ve You tube kanalımda paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder