Pazar, Temmuz 30, 2017

ZENCEFİLLİ BALLI LİMONATA

Zencefil, bal, limonata, limonata tarifleri, tarifler, tarifi,limonata tarifi,
Limonatanın her çeşidi nefis oluyor. Sadesi, nanelisi, elmalısı veya çileklisi ve bir çok meyvelisi. Bugün vereceğim limonata ise zencefilli ve ballı yapıldı. Zencefilin faydalarını düşünürsek, bal ve limon suyuyla birleşince hem nefis hem de şifalı bir içecek ortaya çıkıyor. Yazın buz gibi ve ferahlatıcı bir içecek olarak favoriniz olabilir.

ZENCEFİLLİ BALLI LİMONATA

4 kişilik

Malzemeler:

  • 5 adet limonun suyu
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
1 su bardağı su, toz şeker ve rende zencefili şeker eriyene kadar karıştırıp 1 dakika kaynatın. Ocağı kapatıp, balı ekleyin. Ilıyınca süzün. Limon suyu ve suyu ekleyip karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra ister nane yaprakları ister limon dilimi ister buz ile servis edin.
Afiyet olsun.
NOT: Ben zencefili biraz fazla kattım. Hafif acımsı tadı oldu. O yüzden fazla katmamaya ve içinde bekletmemeye özen gösterin.
İsterseniz bal katmadan sadece şekerle yapabilirsiniz. 1 kaşık fazla katmanız yeterli olacaktır.
Buz yerine lezzetinin bozulmaması için limonatanın bir bardağını buz kabında dondurup onları kullanıyorum.  Sizlere de bu şekilde yapmanızı öneririm. Bazı kalıplara nane yaprağı ile "limonata" koyuyorum. Hem görsel olarak hem de lezzet olarak güzel oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder